Как се появява акнето?

Акнето е много често срещано заболяване не само сред тийнейджърите, но и сред хората на възраст до 40 г. То се появява по този начин описан в 3 стъпки:

1. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който предпазва тялото от студ и жега и помага за регулирането на телесната температура. Тя е съставена от милиони пори, като дълбоко във всяка от тях се произвежда себум. Себумът прави кожата гладка и еластична.

2. Как се зараждат пъпките – Кожата непрекъснато се обновява и понякога себумът се слепва с мъртвите кожни клетки и запушва порите. Това се случва около 2-3 седмици, преди да се появи пъпката. Жлезите продължават да произвеждат себум, но той вече не може да излезе през порите и това благоприятства развитието на бакетията, която причинява акне.

3. Как се появява акнето – Запушените пори са идеалната среда за развитието на бактерията, която причинява акне. Повечето измиващи средства не помагат за отпушването на порите. По този начин все повече себум се натрупва в порите и все повече бактерии се развиват там. Тогава запушената пора се възпалява и така се появява пъпка.


Акнето може да се появи на лицето (обикновено челото и брадичката) или по тялото (гърди, гръб или по цялото тяло). Не е препоръчително да се използват продукти, които са предназначени за акне по лицето за третиране на цялото тяло.

Типичните терапии срещу акне, кремовете, специалните процедури, химикалите и пилингите обработват само повърхността на кожата, като по този начин лекуват симптомите, а не техния причинител. Именно затова акнето се появява отново и отново.

No response to “Как се появява акнето?”

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates