3 точки за по-добра хигиена


Тази статия е предоставена от Калоян:

Давам предстоящите съвети от позицията на човек, имащ акне от дълго време. Използвал съм ги в собственото си лечение на акне и гарантирам, че ще имат положителен ефект при всеки. Това са базови съвети, свързани с хигиената на тялото ни.

1. Как да се отнасяме с кожата?
Най-важно е никога да не пипате или стискате проблемните места. Най-вероятно вече сте прочели този съвет и на друго място и с пренебрежение го пропускате. Истината е, че спазвайки тази точка може да подобрите кожата си драстично. Пипането предизвиква възпаления, повторна поява на акне и по-голяма вероятност белезите от пъпките да останат за по-дълго. Не пипайте и не стискайте кожата си! Бъдете нежни с проблемните места. В повечето случаи потупващи движения са за предпочитане пред търкането на кожата.


2. Как да се мием?
Прекалената хигиена, изразена в често миене на възпалените места, ще изсуши и увреди кожата ви допълнително. Два пъти е абсолютният максимум измивания на ден - един път сутрин и един път вечер. Ползвайте хладка вода при миене. Малък детайл, но важен. Не студена, не гореща - хладка. Не използвайте сапуни и други увреждащи чувствителната кожа продукти. Измиването с обикновен сапун е може би най-лошото нещо, което може да направите за кожата си. За измиване на проблемните зони ползвайте специализирани кремове за съответния тип кожа. Повече за типовете кожа може да прочетете от тук. Тук е важно да добавим, че измиването след физически занимания е много важно, особено ако страдате от акне по тялото. Топлината, влагата и търкането от дрехите създават перфектната среда за развитието на пъпките.

3. Как да се забърсваме?
Сменяйте често кърпите, възглавниците и всякакви други неща, които са в допир с проблемните места по кожата. Колкото по-чиста е кърпата, с която забърсвате лицето си, толкова по-добре. Препоръчително е да ползвате отделна кърпа за лице, отделна за тяло и евентуално трета за косата.

No response to “3 точки за по-добра хигиена”

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates