Лазерно лечение на акне и белези от акне


Акнето е един доста неприятен проблем, лечението му е трудно и продължително. Също така важен и сложен проблем е премахването на белези от акне, защото те могат да продължат да ни тормозят и много дълго след справянето с акнето.

Един метод на лечение, който съчетава лечението на акне и белези, е лазерната терапия. Този вид терапия вече е доста популярна и достъпна в козметичните и естетични салони в България. Съществуват вариации в схемите и честотата на сеансите в зависимост от вида на лазерната техника използвана в съответния салон - от ежедневна терапия до терапия веднъж в месеца. Този тип процедури не са болезнени. Най-важното, което трябва да се знае за тях е, че задължително трябва да се ползва слънцезащитен дневен крем. Това всъщност важи и по принцип - кожата трябва винаги да се предпазва от слънцето, за да се избегне появата на петна.

Лазерните процедури имат много благотворно влияние върху акнето, тъй като те имат силно противовъзпалително действие и помагат за успокояването на пъпките. Заедно с това, този вид терапия помага за намаляването на белезите.

Ние сме пробвали лазерни процедури, които се правят веднъж в месеца, но сме по-доволни от ежедневните процедури. Те се правят с по-слаб и по-различен вид лазерна апаратура. Третират се само засегнатите места, като се обтриват с лазерен накрайник приличащ на писалка. Особено добър ефект имат тези процедури, ако са насочени към лечение на белези от акне, когато преди процедурите засегнатите участъци се намажат с Мадеказол. Това е мехлем против белези, който се продава в аптеките и е много ефикасен, а лазерът засилва неговото действие.

Ежедневните процедури с лазер се правят обикновено на серии от по 10-тина в последователни дни или през ден. След това се прави пауза. Ефектът от лазера е почти мигновен - веднага се усеща разликата.

Въпреки тези добри отзиви, отрицателните страни на този вид терапия са, че след време акнето може пак да се появи, а заедно с него да се появят и нови белези. А лазерните процедури не са никак евтини.

20 Responses to “Лазерно лечение на акне и белези от акне”

kim glowfish каза...

Моля ви, бихте ли казали какви са цените на лечението на акне с лазер - терапията, която използвате вие? Интересувам се най-вече заради няколо белега, останали от акнето. Приличат на големи пори и изобщо не ми допадат. Аз още не съм решила за лазаера, но говорих с едно момиче, което учи физика със специалност лазери и според нея те са доста опасни. Разграждали колагена на кожата с времето и на повечето места не били много добри - машините, а и специалистите. Кажете ми за вашите впечатления!

Админ каза...

Здравей, ние сме ползвали лазерна терапия на 2 места. Едното беше това студио за лазерна козметика Пикасо, но не сме доволни. Там процедурата стружаше около 60 лева и се правеше веднъж в месеца, но нямаше ефект. Другото място беше един салон за козметични процедури, които ползваха преносим лазер - като малка кутийка с накрайник подобен на химикалка. С този накрайник обхождаха проблемните места. Тези процедури се правеха всеки ден в продължение на 10-тина дни с почивка и 2-3 серии може би. Имаше много добър ефект върху белезите, но наистина трябва много да се пази кожата. Задължително да се ползва слънцезащитен крем с най-висок фактор, както и да се избягват такива процедури през лятото за всеки случай. Препоръчително е да се правят само в реномирани салони, за да не се получи обратен ефект на желания. Лично аз през последния месец си правих процедури с химически пилинг и от тях също съм доволна за заличаването на петната. Разбира се, тези процедури също не са съвсем безобидни, колкото и малък да е процента на киселината, и трябва да се внимава.

Админ каза...

Забравих да кажа, че вторият тип лазерни процедури, които правехме всеки ден, струваха около 7-8 лева на процедура, но това беше преди около 2 години. Относно пилинга - цените варират, но обикновено са между 30 и 60 лева, като изключваме пилингите, които се правят само в клиники и които буквално свалят кожата от лицето и не трябва да виждаш светлина 2-3 дена.

Анонимен каза...

А можете ли да ми кажете в коя клиника е извършена втората процедура?

Админ каза...

Да, втората процедура не беше в клиника, а в козметичен салон, който се казва MG на ъгъла на бул. Витоша и бул. Партиарх Евтимий в София. Предполагам, че такъв тип процедури има и в други реномирани козметични салони, тъй като тази лазерна техника е разпространена и не се изисква да се ползва само в клинични условия.

Анонимен каза...

Здравейте,
аз имам доста сериозен проблем с белези от акне! Белезите не са чак фрапантни но са много и на няколко места доста големи! Моята козметичка и дерматоложка обясни, че това не са белези а промяна ж релефа на кожата, който много трудно може да бъде повлиян! Аз обаче разбрах за една процедура наречена дермабразио, която спада към пластичната хирургия и е доста скъпа! Не съм питам още дерматоложката си затова искам да питам вас какво знаете и има ли други наистина ефективни процедури? Благодаря предварително

Админ каза...

Относно дермабразиото сме чували, че е доста сериозна процедура и в никакъв случай не трябва да се прави извън клинично. Май чрез нея свалят горния слой на кожата, но се използва като крайна мярка. Опитвали ли сте пилинг - билков или химичен - те действат доста добре на кожата и я обновяват, но химичните не могат да се правят сега през лятото.

Анонимен каза...

Правил съм билков, но химичен не!
Кой от двата спомага повече за премахване на тези белези или поне за това да не са дълбоки!Каква е всъщност разликата между двата?

Админ каза...

Химичният пилинг е като че ли по-ефективен, тъй като е и по-силен, но трябва да се внимава с него. Информирайте се за конкретните параметри на продукта в салона, в който ще го правите, питайте ги за всички евентуални негативни ефекти. Сега по време на лятото не се прави химичен пилинг - не го правете, дори и да ви убеждават, че няма какво толкова да се случи. Подходящо време е есента, зимата и пролетта. Не е толкова плашещо, колкото звучи, почти няма болка и лицето се възстановява за няколко дни. Процедурите се правят на всеки 7-10 дни 4-5 серии по преценка. Това важи за нископроцентния пилинг. Има и химически пилинг със силна киселина, който се прави само от лекар и е по-ефективен при сериозни белези. Той се прави в клинична обстановка и се изисква после в продължение на 2-3 дни лицето изобщо да не се излага на слънчева светлина (това означава да си стоите вкъщи). Този пилинг може да бъде предписан от дерматолог, докато нискокиселинния пилинг може да бъде направен в козметичен салон и действа обновяващо на кожата. Ние не сме правили висококиселинен пилинг и не можем да кажем дали си заслужава, но другият със сигурност е добър вариант за прочистване на кожата от белези и цялостно освежаване.

Анонимен каза...

Здравейте момичета,
имате ли конкретни впеатления за по добър или по ефикасен лазер от типа на "I Clear XL". И още нещо, използвал съм четири пъти лазер "Aramis" ефекта от който следва да бъде подобен на ефекта от Акутан/Роакутан, смятам да го използвам и пети последен път в най-скоро време(не скам да опитвам с Акутан/Роакутан изчитайки страничните му ефекти). За "Арамис" мога да споделя, че наистина имаше чудесен ефект още от първата процедура, след третата имах доста добри впечатления, но за съжаление след четвъртата процедура имам известни проблеми(предписани са ми пет процедури, всяка струва 200лв). За съжаление мога да кажа, че "I Clear XL" във "Вита" би могъл да има добър ефект но само върху пациенти с по-лека форма на акне, направих си десет процедури(всяка е 50лв)с добър но краткосрочен ефект.
Моля всички използвали "Арамис" или нещо от типа на "I Clear XL" да споделят своите впечатления. Благодаря Ви!
П.С.: kim glowfish
Здрасти Ким, за премахване на белези изчакай известно време, във "Вита" скоро ще има лазерна апаратура специално за белези, имай предвид, че това е доста агресивен метод и може би е по-добре да направиш няколко пилинга(цената ще е висока).

Админ каза...

Ние с Поли не сме пробвали отново с лазери - освен описаните 2 типа процедури нямаме друг опит. За съжаление нито една от 2-те техники не донесе до траен резултат. Както вече казахме, с появата на нови пъпки идват и нови белези и следва да се прави нова изчистваща белезите терапия. Напоследък често използваме химичен пилинг - не е много скъпо, бързо е и не е болезнено, а ефектът е почти мигновен. Само че пъпките се появяяват отново и това е основният проблем всъщност.
Поли наскоро се подложи на нова терапия - IPL и RF - комбинация от фото и радиочестоти за лечение на акне и сега тепърва ще видим какъв ще е ефектът. За това ще напишем подробности в отделна статия.

Анонимен каза...

Здравейте отново,
благодаря Ви за отговора :-)! Надявам се Поли да има добри резултати с IPL, моля Ви споделете си впечатленията от процедурите и евентуално къде са правени!

Ianko каза...

Искам да попитам, като гледам тази лазерна терапия май това е моето спасение, дълги години не мога се справя с акнето и искам да попитам, трябва ли преди това да се използва нещо преди да постъпим към този метод?

Анонимен каза...

Здравейте и от мен. Аз съм на 19 години и все още имам акне. Имам и белези вече. Имам го о 5ти клас. Какво ли не съм пробвал. Каквото ми мине през главата. Кожата на лицето ми е много мазна и го мия сутрин и вечер с продукти,но след час е отново мазно. Само пилинг не съм пробвал. Дайте ми съвет!

Анонимен каза...

az sashto imam problem s kojataaa moje li nqkoi da mi pishe na skype ako znaee kak da mi pomognee ili pone da mi dade nakakvii predlojeniiq .... i ako nqkoi moje da mi razqsni za pilingaa blagodarq predvaritelnoo skype borislav904

Акне каза...

Какви продукти за кожа използваш и консултирал ли си се с дерматолог и ако си какви медикаменти ти е предписал?

Анонимен каза...

zdraveite i az imam seriozen problem sas akneto i belezite ot 1 godini i poveche sig kava cena e lazera za premahvane na tiq napasti i da se po4ustvam kato nov chovek

Анонимен каза...

zdraveite AZ SYM NA 23 GODINI I minalata godina mi izleze edna pypka koqto mi osakati liceto sled 5 meseca v vsekidnevno stiskane mi ostana malyk beleg no dylbok dermatolojkata mi kaza 4e ne moje da se mahne iskam da [popitam dali tezi lazyrni proceduri mogat da mi pomognat na 100% za zali4avaneto na moq problem blqgodarq predvaritelno !

Анонимен каза...

Здравейте.. моля ви, дайте ми вече някакъв съвет, че започвам вече да се отчайвам.. :( На 18 съм и преди 2-3 години започнаха да ми излизат пъпки първо по лицето, после по врата, раменете и най-вече на гърба. Какво ли не пробвах започна се със хапчета преписани от личната ми лекарка-никакъв ефект. После започнах със разни мазила-и те не ми помогнаха. После пробвах с кожен диспансер- от него вместо да се премахнат..започнаха да излизат повече. После пиех бирена мая (първо на хапчета, а после течна) След това преминах на антибиотици като Тетрациклин и други..но и от тях нямаше ефект.. след това със "Акне БП 5" (мисля че се казваше) но и то не ми помогна особенно. Използвах и Контратубекс.. Но просто и от него няма ефект .. Вече започвам да се отчайвам.. от толкова неща които съм използвал, вместо да се премахват.. те ми излизат повече :( Незнам какво да правя вече.. Дайте ми някакви съвети ако може. Благодаря Предварително! :)

Анонимен каза...

kupete si Чаено Дърво: Чаевец mn pomaga az sam mn dovolen eto go saita http://rsi-store.com/index.php?productID=187

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates