Моята истина за акнето, от Тлеп Тлепков

На 24 съм и все още имам акне, което го отдавам на мазната ми и пориста кожа. Изпробвал съм много видове мазила, бих казал всички на пазара (от най-евтините и долнопробни, до най-скъпите и луксозни) включирелно Лептен, американските и полски ПроАктив, Nutrogena, MdFormulations, Eveline и много, много др.

Мога да кажа, че не всички помагат, а тези които наистина помагат трябва да се използват ежедневно, при спирането им до два-три дни акнето отново започва да избива. На мен не ми помогнаха. За деветте ми години стаж в областта, семейството ми е инвестирало хиляди левове в лекуване на моето прослувуто акне. Спрях да инвестирам в тях преди месец и половина, когато поръчах и последната серия от скъпи мазила..

Искам да съм ясен, че реклама няма да правя, просто ще посоча подхода, който предприех преди четири дни и вече дава резултат в тази насока. Та, след като поредната прехвалена серия за акне се изчерпа и точно преди да закупя още една бройка от същата се змислих. Какво правя аз 9 години?!? И отговорът, който успях да измисля, е че аз лекувах акнето си, което се причинява от бактерия. Тогава какво е акнето?!? Акнето е РЕЗУЛТАТ от бактерията Propionibacterium acnes, която се намира върху кожата на ВСЕКИ човек!!! НЕ е болест! Просто хората с акне имат по-голямо наличие на тази бактерия във филикулите си. А филикулите се умножават в милиони през пубертета. Филикулът, всъщност, е кожна пора, в коята чрез натрупването на стари клетки се формират космите. Процесът, на формирането на акне е сложен и обяснението в този сайт е неточно, но е най-разпространеното. Не ми се обеснява точно как се формира акне, защото не е приоритет на поста ми, в случая важното е да се разбере не как се образува, а как да се предотврати. Ако някой все пак би желал да научи повече за формирането на акне, може те види тук. След, като уточнихме, че АКНЕТО НЕ Е БОЛЕСТ (факт!), а е в РЕЗУЛТАТ на много фактори, главният от които е увеличеното съдържание на бактерията Propionibacterium acnes във филикулите на косъмчетата на кожата. Друг е въпросът, че хроничното акне е болестно състояние, но акнето само по себе си не е.

И така, фактите говорят, че причинителят е нашият тип кожа + факта, че имаме увеличено съдържание на гореспоменатата бактерия върху кожата. Направих извода, че подходът ми през тези девет години е бил, напълно погрешен, не е трябвало да лекувам резултатът, а да ПРЕМАХНА причините за него. Измислих и следните въпроси и отговори: Какво мога да направя, за да елиминирам тази бактерия? Отговор може би има, но аз не успях да открия, тази бактерия е нормален и естествен елемент/обитател от/върху кожата на всеки човек. Какво да направя за да предотвратя появата на акне? До този момент бях гледал само реклами, на продукти лекуващи акне, а не знаех нищо за продуктите предотвратяващи появата на акне. За да отговоря на въпроса направих проучване и открих отговорът. Причината за акне, особено при мъжете, се премахва успешно и дълготрайно (в 90% от случаите завинаги) по един единствен начин. Чрез приемането на киселина наречена Isotretinoin, която е много сложно органично съединение, подобно по структура на витамин А.

Тази киселина се произвежда от няколко фирми под различно име и цена. Пия лекарството вече 4 дни и на мен ми понася страхотно. Страничните ефекти са много, но са по време на лечението след приключване, на което изчезват и тялото ни се възстановява напълно. За четерите дни прием лицето ми се изчисти, имах 6 големи пъпки, които изсъхнаха и се излющиха. Лечението трае минимум 3 месеца, за всеки е индивидуално (според теглото и ефекта на лекарството върху съответния човек), като максимумът е 6 месеца. Лечението не е популярно в България, но в чужбина се прилага от 1986 година и хората с този проблем отдавна водят нормален начин на живот, премахвайки го още при появата му. Ако на някой му е необходима повече информация, препоръчвам да потърси в съответните интернет търсачки, за да научи повече!!

Поздрави,
Тлеп Тлепков

22 Responses to “Моята истина за акнето, от Тлеп Тлепков”

Админ каза...

Здравей Тлеп и добре дошъл в нашия форум!

Благодарим и за това че сподели с всички нас своя опит в лечението на акне! Би ли споделил също и относно това как се чувстваш по време на лечението, защото сме чували, че това лекарство има страшно много странични ефекти и трябва да се правят редовни медицински изследвания по време на лечението. Разбира се, не би следвало и сам човек да си го предпише, а само след консултация с дерматолог. В България Isotretinoin се продава като лекарството Роакутан.

Успех в лечението!

Анонимен каза...

Здравейте!

Вече девети ден приемам лекарството, по една таблетка на всеки 12 часа, с храна. На 4ия ден кожата ми изсъхна и вече се лющеше, и все още се лющи. Косата вече не се омазнява от вечерта до сутринта и не я мия по два пъти на ден. Косопад нямам, при мен дори намаля ежедневният "косопад". Използвам балсам за устни понеже се напукаха и изсъхнаха. Чувствам очите си сухи и започнах да им слагам капки, изкуствени сълзи (artificial tears). Резултатът от едно успешно проведено лечение е изсушаване филикулите на пъпките и филикулите по цялото тяло, дори незасегнатите. Т.е. лекарството се бори не само с външната проява - акне, а и с причината за появата му. При малка част от лекуващите се един курс на лечение е недостатъчен и акнето се завръща, необходим е втори цикъл на прием на лекарството. Всички странични ефекти изчезват и организмът се възстановява след прекратяване на приемадо няколко дни, като за всеки този период е различен. При всеки организъм лечението се отразява и действа различно, като за всеки организъм минималната ефективна доза е различна и за да бъде успешно лечението тя трябва да се улучи. Може да прочетете повече по темата тук: http://bggp.net/viewtopic.2145-s0.html
Преди лечението си направих чернодробни изследвания, като трябва да се правят нови, всеки 1-2 месеца. Ако черният дроб не понася лекарството лечението трябва да се преустанови веднагически:). Личният ми лекар назначи изследванията, не съм ходил на дерматолог. На своя глава закупих лекарството.
Това дали лекарството трябва да се предпише от дерматолог или не, е спорен въпрос. Някои от нас знаят много повече за проблема от специалистите в областта, чиято цел, според мен, е да поддържат стандарта си на живот, а не да излекуват акнето на пациентите си.

Поздрави

iana каза...

zdraveite az sam momi4e na 23 godini.ot 5 godini se boria s akneto.ot godina hodia pri edin specialist vav Varna(az sam ot Stara Zagora),do liatoto ima6e dosta dobri rezultati,no neznam kakvo stana zapo4naha otnovo da se poiaviavat.doktorat mi kaza 4e sme po4ti va na4alna faza,predloji mi ili da zapo4nem otna4alo ili da piia tezi hap4eta ROACCUTANE,koito se predpisvali kogato ne se poddava6 na drugo le4enie.prieh tezi hap4eta i gi piia ve4e 2 meseca.hora stava vse po zle i po zle,nikakva svetlina v tunela.ot4aiana sam mai mi6to niama da stane,sigurno 6te si hodia s taka kato prokajena.jelaia uspeh na vsi4ki

Анонимен каза...

@iana
http://bggp.net/viewtopic.2145-s0.html

Горният линк е към един форум, в който всичко по отношение на лечението с Роакутан е разяснено. В първите 15-20 дни акнето може да ти се влоши, след което ще настъпи значително подобрение.

Успех и на теб с решаването на проблема.

Jessi каза...

Здравейте. На 16 години съм и от нова година започнаха да ми избиват огроомни пъпки. Първо беше една после две и така до сега имам 8-9 пъпки големи и червени :S ходих на дерматолог оказа се че е акне и ми предписа лечение с продуктите на Avene. Вече 2 седмици се мажа и няма абсолютно никакъв резултат..излизат си преспокойно та дори и кожата ми се повреди защото започна едно люспене и стана като на петна.Исках да питам дали някой знае добър дерматолог или просто да ми препоръча,къде да отида и с кой да се консултирам.И..знаете ли обикновенно при едно лечение кога започва да личи ако има резултат ?Олекнах със 100 лева за 2 кремчета и доколкото видях горе може още с много неща да се мажа и нищо да не стане.Това нещо е отвратително потъпква ми самочувствието по неизмеримо голям начин а и още повече че съм млада.
Благодаря ви предварително

Таня Пеева каза...

Работя като козметолог от 12 години в Козметично студио "ПРИТИ" Враца. Имам голям опит в лечението на акне. Работила съм с всички известни продукти, медицинска козметика, пилинги - химичен, билков, лазерен, вътрешно антибиотично лечение. Резултатите бяха временни и въпреки спазване на всички алгоритми и новости в лечението на акне, ефекта не беше на лице. От половин година работя с американски продукти на фирмата OXYGEN botanicals. Ефекта е поразителен! Първо го изпробвах на собствените си деца - момче и момиче, съотв. на 16 и14 години с проблемно акне, третирано преди това с различни продукти. За две седмици акнето изчезна, като се заличиха и белезите, а комедоните намаляха значително. Съжалявам, че не направих снимки преди и след лечението, защото не очаквах подобен бърз ефект. Предлагам комбинация от два продукта с над 7-8 киселини и кислород. Представител съм на марката OXYGEN botanicals за Враца и региона. Доставка с куриер. виж: www.studiopretty.dir.bg

iana каза...

zdraveite,piia ROACCUTANE pove4e ot 6 meseca,da vi kaja rezultat ima,no ne e takav kakavto triabva.lekariat pri koito hodia kaza 4e netriabva da mi izlizat izop6to papki,a vinagi imam po 1-2.dosta dalgo vreme ne minavat i papkite mi izlizat kato predi tova sa bili tran4eta.neznam dali 6te se vastanovia napalno niakoga,mai ne neviarvam ve4e na ni6to.6te pi6a kato spra lekarstvata,za6toto mnogo me e strah kakvo 6te stane togava.mislia 4e pak 6te mi izlizat i to dosta ama 6te vidim.e tova e ot men 4ao

Анонимен каза...

1. само с рецепта и само от дерматолог може да се използва препарата;
2. от 3 до 6 месеца трябва да се приема;
3. веднъж в месеца и преди терапията се контролират LDL, HDL, VLDL;
4. лекарството е забранено за бременни (води до смърт!);
5. лекарството не се предписва на жени и момичета в детеродна възраст;
6. по време на приемането има свръхчувствителност към светлина, следователно не се приема във времето, в което се ходи по къс ръкав.
http://www.vtoromnenie.com/viewtopic.php?f=3&t=1282

Avrela каза...

Здравейте!
Аз съм момиче на 23 години и също се боря с акнето. Използвала съм много начини за решаването на проблема, но особен резултат нямаше.. напротив, в резултат на антибиотици и какви ли не лекарства се появиха странични ефекти като възпаления на пикочен мехур и т.н. Стигнала съм до извода, че в отчаянието си да се излекуваме си причиняваме голяма вреда на организма, което води до други, по-тежки проблеми. Слава богу при мен нещата взеха да се подреждат малко по малко.. ето защо!!
1. Бирената мая много помага, но не прекалявайте с нея.. аз пия 3 пъти на ден по 2 хапчета след хранене.
2. Яжте червено цвекло независимо под каква форма.. то прочиства кръвта и е бомба с витамини.
3. Пия много течности и чайове.
4. Ям зеленчуци, плодове.. много хора ги избягват, а те са толкова полезни.
5. Веднъж седмично правя парна баня на лицето с лайка и една лъжица сода. Содата се слага накрая и е за дизенфекция. След това използжам лосион противе акне, които за съжаление не зная как се казва, защото го правят специялно в една аптека в Русе, аптеката се казва Николови.. Който е от Русе може да отиде в тази аптека и да си го купи, струва 3.50лв и е много ефикасен. След това от същата аптека може да си вземете крем за белези, пак те го правят на място и струва 7.40лв.
4. Всяка вечер половин час преди да си легна пия една чаша китайски зелен чай.. така изглежда опаковката и струва 5 лв някаде
https://comenzi.farmaciatei.ro/images/products/comenzi.farmaciatei.ro/anti_adipose_tea.gif
5. пет дни в седмицата правя йога, която спомага за освобождаване на стрес, прочистване на кръвта, регулирано дишането и много други полезни за организма упражнения.

Забранете си консумирането на: безалкохолни напитки, всякакви сладки изделия (правете си домашни, поне ще знаете какво има вътре), алкохол и консервирани храни..

Мога да кажа, че ако преди имах по 9-10 гноини пъпки на лицето, то сега ми излиза по 1-2 почти незабележими и то не винаги.. само още белезите не съм излекувала, но сега започвам, защото те се лекуват зимата когато няма много слънце.. след месец-два ще пиша дали има резултат :)

Надявам се да съм помогнала на някои от вас и не забравяите, че психическата нагласа е от огромно значение.. не се самосъжалявайте, а се грижете за цялостното състояние на вашето тяло - както физическо, така и психическо!!!
Успех!

DjulianaJordano каза...

Здравейте, на мен също ми предписаха Роакутан но го няма в аптечната мрежа. Знаете ли аптека от която мога да си го купя. Благодаря =)

Анонимен каза...

към джулиана- вчера го закупих в аптека марешки 73,35лв.30бр

Insomnia каза...

DjulianaJordano ... kupi li tezi hapcheta ? svurji se s men ako vidish komentara skype just_poc

Insomnia каза...

na 25 godini sum ot 6-7 godini sum s akne , na mazila ne sum se doverqval mazal sum se mnogo ... i sprqh , hranitelen rejim spazvam lishavam se ot mnogo raboti posle razbrah , che sum mogul da gi qm ta... kakvo moje da se qde i kakvo ne nqkoi da kaje :D ... i drugo da kaja , ot edna strana se radvam , che imam akne zashtoto to me napravi turpeliv i istinski chovek :D kakvo samochuvstvie a ahahha s vremeto shte mine no mi e interesno kato razbrah za tozi ROACCUTANE

Анонимен каза...

поръчах на една приятелка и ми го купи от гърция за 17,60 евро-ех родино мила

DjulianaJordano каза...

Произвежда се в Германия-имам познат който ще ми го купи от там само трябва да си пратя рецептата.

DjulianaJordano каза...

В аптека Марешки казваш аз търсих там но ми казаха че го няма дори и в склада- хм трябва пак да проверя. Благодаря много =)

Анонимен каза...

Аз също търся Роакутан, казаха ми, че няма внос, но в няколко аптеки ми казаха, че се очаква до средата на октомври да се появи отново.

Анонимен каза...

zdraveite,az prilku4ih le4enieto si s Roaccutane na 05.2010,dos koro vsi4ko si be6e nared.izlizaha mi po niakoia druga malka pap4ica no mi minavaha barzo.ot skoro ne6tata ne sa tolkova rozovi,zapo4naha da mi izlizat pove4e papki i po bavno mi minavat.trevoja se 4e orgnizmat mi se e o4istil ot efekta na hap4etata i pak 6tese varnem v na4aloto.a lekariat mi kaza 4e tova e poslednoto ne6to koeto moje da se napravi. neznam kakvo 6te pravia ako se vlo6a.ne bih iskala da razo4arovam nikoi iskah samo da spodelia svoia li4en opit,jelaia uspeh na vsi4ki

Анонимен каза...

здравейте имам 100таблетки роакутан който ми останаха след като ми бе объркана диагнозата купени са от турция за 115лв ако някой го интересува 0898751991иначе информативно в аптека марешки бяха74лв за 30 таблетки а в гърция 35лв пак 30 табл

Анонимен каза...

A kak lekuwash petnatasi az sashto imam

Анонимен каза...

Здравейте, аз лично за себе си смених тактиката - вместо да си търся хапчета и да се тровя с какво ли не минах на по натурални неща. Като за начало си взех гел за белези и акне 'Белекс" от охлюви и водорасли - изчиства и заздравява кожата, помага за бързото така да се каже 'изсъхване' на нова пъпка. За белезите и петната правя маска с мед и домати (най-много 2-3 пъти седмично)и естествено малко промених начина си на хранене - по малко пържени храни и повече плодове и зеленчуци и много вода като два дни от седмицата съм само на вода и плодове.За всекидневно измиване преди нанасянето на гела ползвам сапунче 'Бочко'.Да ви кажа има ефект, но това трябва да стане навик. :)

Анонимен каза...

Piq roaccutane veche 5meseca po 60mg na den dolnata mi ustna e scepena i nqma koi znae kakuv efektimam za oshte dva dni hapcheta i gi spiram.normite mi ne sa mrydnali prez tiq 5 meseca imam predvid che nqmam problemi s organite si dokato.priemam lekarstvoto obache si mislq che e po dobr da se priema po malka doza ot nego za poweche vreme uspeh na wsichki i mn zdrawe

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates