Лечение на акне с IPL и RF

В коментарите към предна публикация обещахме да споделим опит в лечението на акне с IPL (intense pulse light) в комбинация с RF (radio frequency). Това лечение се провежда с апарат, който съчетава интензивна светлина с радио вълни. Те проникват в дълбоките слоеве на кожата, за да отстранят акнето в дълбочина, а не действат на повърхността на кожата, както лазерите. След процедура кожата може за кратко да е зачервена, но това отшумява бързо и може да се каже, че няма видим страничен ефект. Разбира се, важно е кожата да се пази от слънцето при провеждане на тези процедури, а и изобщо.

Необходимо е да се направи серия от процедури веднъж в месеца, за да има ефект.

Светлинната терапия се съчетава с радио честоти, които много приличат на принципа на работа на микровълновите печки и предизвикват затоплящ ефект. Това има за цел да стимулира производството на колаген, за да помогне на кожата да оздравее.

Това е в общи линии методът на лечение, който използвахме през последните няколко месеца. Разбира се, това не е научно обяснение, но може би дава някаква представа какво представлява това лечение.

Резултатите: имаше добър ефект и пъпките почти изцяло бяха изчезнали за определен пердиод - може и 2-3 месеца. Лошото е, че със спиране на процедурите през лятото пъпките се върнаха и общо взето не можем да препоръчаме и този метод. Скъпи са процедурите, а няма трайни резултати.

Ако някой от вас е пробвал тези процедури, нека да каже какво е мнението му по въпроса. Ние продължаваме да търсим други алтернативи.

2 Responses to “Лечение на акне с IPL и RF”

Анонимен каза...

Mislq 4e saita e prekrasen . prod1ljavayte taka .Znaete li otk1de moga da namerq VERBENA

Анонимен каза...

moje da q zakupite ot vsqka bilkova apteka, za sofiq preporachvam aptekata na ul "Bacho Kiro" 45

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates