Грижа за комбинирана кожа


Комбинираната кожа е много често срещан тип. Този тип кожа често образува акне.

Тъй като носът, брадичката и централната част на челото са зони с най-много мастни жлези, не е учудващо, че именно тези зони обикновено са с мазна кожа. В същото време кожата на останалата част от лицето може да бъде нормална или дори суха. Комбинираната кожа иска специални грижи, защото има опастност някои продукти, които са подходящи за суха кожа, да омазняват Т-зоната, както и обратно - продукти за мазна кожа могат да доведат до допълнително изсушаване и раздразненост на останалата част от лицето.

Общи съвети за грижа за комбинирана кожа на лицето:
- Измивайте лицето си с нежен водноразтворим почистващ продукт - това са обикновено гелове за измиване или почистващи продукти, които образуват мека пяна.
- Ако използвате тоник за цялото лице, то той е добре да е водна или глицеринова основа, както и да съдържа антиоксиданти.
- Използавйте слънцезащитен крем всеки ден, през цялата година. Добре е този крем да съдържа поне един от следните UVA - защитни съставки: titanium dioxide, zinc oxide, or avobenzone. Подходящи за този тип кожа са и фон дьо тени и пудри със слънчева защита.
- Ексфолирайте лицето редовно с продукт, който съдържа бета хидрокси киселина (BHA/salicylic acid). Тази съставка почиства не само повърхността на кожата, но прониква и в дълбочина.
- Третирайте сухите участъци от кожата (вкл. и околоочния контур) с овлажнители, които съръджат антиоксиданти. Редовната им употреба може да доведе до нормализиране на сухата кожа.

No response to “Грижа за комбинирана кожа”

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates