Почистване на лицето


Тази тема беше открита в предишната публикация и затова решихме да я пренесем в отделна статия. Като че ли винаги е актуален и много важен въпросът как да почистваме лицето си, особено когато страдаме от акне. Хигиената и чистотата на кожата засегната от акне е от изключителна важност, тъй като именно те са основата на борбата с бактериите, които причиняват акнето. За постигане на чиста кожа е необходимо постоянство и редовни грижи.

Експертите в тази област обикновено съветват: "В никакъв случай не мийте лицето си с обикновен сапун, тъй като той изсушава кожата." и "Не прекалявайте с миенето на лицето - 2 пъти дневно е максимумът - ситрин и вечер."

На пазара има много голямо предлагане на най-различни измиващи гелове за лице с проблемна кожа. Достатъчно е да попитате в аптеките или да се посъветвате с козметик на тази тема. Обикновено препоръчват измиващите средства на марки като Vichy, Avene, Clarins, но има и много други по-малко популярни марки, които също водят до добри резултати. Ние сме забелязали, че дори и даден продукт да има много добър ефект, кожата сякаш се пристрастява след време и той спира да действа. Затова постоянно пробваме различни измиващи гелове. В момента, както бяхме казали по-рано, ползваме продуктите на ClearPores, които си поръчахме по интернет и сме много доволни от измиващия гел, който сякаш кара лицето да олеква след измиване, все едно се е отървало от тонове мръсотия. Същевременно кожата става гладка и мека.
Важно е лицето да се мие с хладка вода, защото горещата вода стимулира омазняването, а стидената може да доведе до скъсване на капиляри.

Относно препоръчваните по различни форуми рецепти за почистване в домашни условия - няма лошо да се пробват, особено ако са от естествени материали като хума, билки и др., но не чакайте мигновени резултати. Хумата сме чували, че е много полезна, но маската с нея се прави веднъж в седмицата и не замества ежедневното почистване на лицето. Относно розовата вода, която масово се препоръчва за борба с акне - по наше мнение, което сме обдъждали с много козметици, розовата вода влияе различно на всеки и не винаги има добър ефект върху кожата. Ако не ви понася, не я ползвайте. Тя сама по себе си няма да се справи с лечението на акнето.

След измиването на лицето е важно да го обтриете с тоник или лосион - преди време ползвахме Акнерин и беше много добре. Съдържа антибиотик, който се бори с възпаленията външно. Като трета стъпка не забравайте да сложите дневен крем, най-добре е да е със слънцезащитен фактор.

3 Responses to “Почистване на лицето”

Анонимен каза...

Искама споделя с вас и един нов продукт за акне,които ми помогно много.EUDERM се казва и е много добър.А тава е сайт с информация за него.www.dr-petroff.com

Анонимен каза...

Аз пък се избавих от този проблем със антибактериалния сапун на Amway

Ilieva каза...

a tozi sapun kade moga da go namerq Amway?

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates