Третиране на акне с билка вербена/върбинка

След голяма пауза и доста изпитания, ето ни отново с нещо интересно за лечението на акне. От няколко месеца пием една билка, която се казва Вербена, също така й казват Върбинка. Купуваме я от билковата аптека в насипен вид и си приготвяме отвара от нея.

При нас имаше много добър ефект за лечението на акне - помага на пъпките да затихнат и успокоява кожата, а отварата с магданоз, за която вече писахме, допълнително помага за поддържане на здрава кожа. Съчетанието на билката с тоника от магданоз и аспирин наистина подейства много добре при нас, надяваме се и при вас.

А ето и как приготвяме отварата от Вербена/Върбинка:

- завираме 200 мл. вода
- слагаме 1 равна супена лъжица от билката в съд и заливаме с врялата вода
- запарваме 10-тина минути
- пие се сутрин на гладно и вечер преди лягане

Добре е билката да се приема продължително време, а когато вече кожата е добре, започвате постепенно да намалявате приема, правите почивки и пиете за по-кратко време след това, докато спрете приема. След това може през известен период да се пие тази отвара за по седмица-две, за да се поддържа добра форма на кожата.

Важно: Добре е да се консултирате с лекар, билкар или специалист в билковата аптека, преди да започнете приема, защото все пак тази отвара може да не е препоръчителна за всички и винаги е добре да прецените според вашето състояние и специфики на организма.
Прочети повече
 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates