Рецептата за лечение, която ни помогна


Здравейте на всички! От дълго време не сме писали и това е поради факта, че в края на миналата година изживяхме доста тежък период с акнето (отново) и вече всички усилия ни се струваха без резултат. Изпаднахме в пълно отчаяние.

И тъкмо тогава един познат ни даде рецепта за лечение на акне на някакъв лекар от изтока. Така лекували много ефективно там страдащите от тази коварна болест. Рецептата е много проста и нямаше как да не я пробваме:

1) приема се бирена мая - по 4 таблетки 3 пъти дневно - това е доста голяма доза, но така я приемахме в продължение на месеци.

2) сутрин и вечер обтривахме лицето вместо с тоник със следната смес:
- варите връзка магданоз в 200 мл. вода 10-15 мин.
- разтваряте 2-3 аспирина в малко студена вода и добавяте магданозената отвара, когато изстине.
Разклащате добре и прибирате в хладилника. Така ползвате сутрин и вечер, а когато сместа свърши или остарее, варите нова. Ние слагаме и по 5-6 аспирина. Зависи как ще го понесе вашата кожа. Внимавайте да не я изсушава прекалено много.

Ето тази комбинация ползваме вече от 9 месеца и се чувстваме доста добре. Може да намалите приема на бирена мая, както и да спирате приема за известно време, за да почине организма. Вие сами ще усетите дали и как да продължите приема. А отварата от магданоз е чудесна - естествен тоник без косерванти на изключително ниска цена. Аспиринът има противовъзпалително действие, а магданозът действа и избелващо за белезите (или поне ние така мислим:)

Както споделихме, сега се чувстваме добре и от около 5 месеца нямаме пъпки, само по 1-2 понякога, но не е проблем на фона на възпалението, което беше преди това, а то беше наистина много страшно.

Обещаваме скоро да споделим с вас и още нещо от борбата ни с акнето, което може да ви помогне.

Успех!

21 Responses to “Рецептата за лечение, която ни помогна”

Анонимен каза...

звучи лесно и ефективно,но имам въпрос задължително ли е да се пази в хладилника не може ли примерно кутийка в тоалетната или нещо такова,защото всяка сутрин и вечер да ходя до кухнята...

Unknown каза...

Искам да задам само едно въпросче към сместа с магданоза, аспирина и водата. След като се свари водата, магданоза се маха нали? Извинете за глупавия въпрос, но искам да си го направя и искам да съм на 100% сигурна. Блгадаря предварително!

Админ каза...

Здравейте и благодарим за въпросите! По отношение на това дали трябва да се държи в хладилник - с оглед на запазване на свежестта и качествата на сместа е по-добре да се държи на хладно. Иначе не е проблем, но просто по-често трябва да се прави нова отвара. А относно това дали се вади магданоза - да, след сваряване магданозът се изважда, охлажда се отварата и после се смесва с аспирина. Успех!

chino_sz каза...

здравейте, малко може би съм позакъснял с коментарите, но искам да благодаря на модератора (модераторите) на този прекрасен блог не само за добрите и безценни съвети за борбата ни срещу акнето,но и за възможноста да споделяме проблемите си с вас.Защото малко или много на човек с такива проблеми като нашите не са му нужни само медикаментите,отварите и другите химични средства за борбата с акнето,а е нужно и увереност,вяра,надежда и изобщо самонагласа за този проблем.Тъй като съм се убедил че за разрешаването на нашите проблеми каквито и да са те не е нужна подкрепа само от материалната страна, но и от духовната (ако мога така да се изразя).Продлъжавайте все така в същия дух и дано всички ние, които четем този блог да разберем че... "няма невъзможни неща".

Анонимен каза...

Здравейте, продължавате ли да бъдете доволни от отварата?
И още нещо - след колко време дава първите резултати, защото смятам да я пробвам?!

Админ каза...

Здравейте и честита Нова Година! Много здраве и успех в борбата с акнето :)

Отварата е много добра и все още я ползваме. Не може да се каже точно колко скоро дава ефект, но със сигурност подобрение се усеща още след няколко дни употреба. А след това, важно е да следите дали кожата я понася добре - да не се изсушава, да не се зачервява и т.н. Ако всичко е наред, няма проблем да ползвате тази отвара дълго време - ние вече от повече от година я ползваме и няма някакви странични ефекти.

burq каза...

Ябълковият оцет е домашен лек за акне. Прилага се една част ябълков оцет към три части вода и разтворът се нанася върху пъпката. Трябва да се внимава, тъй като има случаи на увреждане на кожата от изгаряния ,да се спазва съотношението в рецептата.

1.Смесете 1 част зелена глина с 2 супени лъжици ябълков оцет. Добавя се вода, докато глината стане на гъста каша. Нанесете маската върху лицето и оставете за 15-20 минути, или докато маската изсъхва върху лицето.Изплакнете със студена вода. Зелената глина премахва токсините от порите.При смесване с ябълков оцет, тя се превръща в мощно средство за премахване на акне.Използвайте маска веднъж седмично.Може да погледнете още тук :http://applevinegar.run-bg.com/bg

Анонимен каза...

Привет отново, възникнаха допълнителни въпроси у мен, след като днес си направих отварата за първи път. Значи, аз разтворих 5 обикновени аспирина (не разтворими)и не го направих отделно в студена вода, а когато отварата беше поизстинала отлях малко от нея и в това количество разтворих хапчетата. После ги върнах обратно. Аспиринът се разтвори, но все пак има има някакви частички, които леко ме дращят, когато се мажа с отварата. Това нормално ли е? Така и остават леко по лицето ми - демек трябва ли да ги отмивам след време? И вторият въпрос правилно ли съм сложила обикновен аспирин или трябва разтворим?
И още нещо - сложих малко повече от 200 мл. вода, защото иначе почти ми извира и не остава. Как е при вас?
Чакам с нетърпение отговорите ви!

Анонимен каза...

Вижте този линк:

http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view=article&id=1969:ekstrakt-ot-tzveklo-i-magdanoz-izchistva-kozhata-ot-akne&catid=60:mednovosti&Itemid=100050

Смятате ли, че може да обогатя отварята с цвекло, както е описано в линка?

chino_sz каза...

Здравей, аз бих ти отговорил на въпроса дали е проблем да сложиш повече вода.Аз като правих отварата сложих към 300-400мл. и нямаше проблем,защото наистина извира водата за тези 10-15 минути.Наистина има ефект отварата,само трябва да сте много търпеливи и да приемате редовно бирената мая, защото забелязах че когато спра приема на бирена мая веднага ми излизат пъпки както преди, дори и след употребата на отварата не се махаха.Така че спазвайте стриктно рецептата.

Анонимен каза...

Благодаря за съвета. Да споделя и моят опит от отварата. За мен тя е чудотворна, защото откакто я ползвам лицето ми се успокои неузнаваемо и неочаквано. Засега са минали две седмици и съм много доволна. Стискам палци да не е случайно и ефектът да продължи да бъде такъв. Нали знаете, че не бързам да се радвам, защото това акне е непредсказуемо.
Другото, което е, че аз не пия бирена мая изобщо, защото първо не вярвам в ефекта й и второ се надебелява от нея. Мажа се само с отварата и засега има поразителен ефект. Стискайте палци да продължи все така! Не мога да повярвам, че толкова елементарно средство ми помага, след хилядите антибиотици и мазила без ефект!
Чудя си дали следващия път да сложа в нея и лимон, защото имам петна за избелване?!

Админ каза...

Много се радваме, че тази рецепта помага и на вас! Продължавайте да пращате коментари и ако някой открие добро допълнение като вече предложените лимон и цвекло, моля да сподели, за да пробваме и ние :)

Анонимен каза...

Здравейте, днес след триседмично уж успешно лечение с отварата, отново съм отчаяна. Излезе ми една огромна кистозна пъпка, както се случваше преди това. Сякаш, за да ми отмъсти за трите седмици, през които нямах особени проблеми и се радвах. Дали това ознавача, че успокоението на кожата ми е било случайно и отварата не ми помага? Вие минахте ли през такива тежки моменти по време на лечението си с нея?

Анонимен каза...

Здравейте, искам първо да благодаря за споделената с нас рецепта и да попитам след като изтрия лицето си с отварата може ли да нанеса и крем. Става въпрос за крем здраве, който много ми помога с борбата с акнето :)

Анонимен каза...

това което искам да попитам е дали не се напълнява от бирената мая, защото козметичката ми каза за нея, но ме предупреди, че се качват килограми.

Анонимен каза...

Искам да попитам,дали ако използвам само отварата,без бирената мая,ще има някакъв ефект,защото знам че от бирената мая се качват колограми?

chino_sz каза...

Отново съм аз :P, искам да ви кажа че освен да ползвате редовно отварата сутрин и вечер трябва и да намалите сладкото.Ако не намалите сладките неща, като вафлички, кроасани и тем подобни пак ще ви излизат пъпки както е при мен.Колкото и упорито да използвам отварата щом почна да намилам шоколади и вафли (а повярвайте ми аз като почна да ям сладко на ден отиват по 2,3 шоколада и един куп вафли) ефекта и се губи.Приемайте повече плодове.
За използването на отварата без бирена мая мога да кажа че при пак ще действа.Но по-добре започнете в началото да я приемате месец и след това я спрете.При мен нямаше някаква отрицателна промяна след като я спрях.За качването на килограми, не съм много сигурен, но едва ли ще качите толкова много килограми че да немогат да се свалят.Най-много 2,3 кила да се качат, но много зависи от организма все пак.Аз нито едно кило не съм качил а доста съм я приемал.
И едно от най-важните неща според мен е да спортувате, така няма да се задържат излишни мазнини по тялото ви, което постоянно се опитва да ги превръща в акне.Това е от мен, надявам се да съм бил полезен и аз с нещо.Бъдете постоянни и търпеливи :) \\// PEACE \\//

Анонимен каза...

Искам да попитам...за тази отвара. С памук ли се нанася и след това не се отмива???

Админ каза...

Към последния въпрос - да, с памук се нанася течността и се обтрива цялото лице, особено проблемните зони. След това не се отмива. Върху нея е добре да нанесете дневен крем, който е препоръчително да има слънцезащитен фактор.

Анонимен каза...

Извинявам се ако е глупав въпроса ми на какъв аспирин трябва да е и от къде мога да си го закупя? Благодаря предварително! :)

Анонимен каза...

Здравейте на всички! Аз съм момче на 19 години с мазна кожа и през лятото ми излизат много пъпки.Днес реших да си направя отварата, но направих грешка и искам да попитам трябва ли наново да правя или не пречи. Та въпроса ми е след като магданоза вреше около 10 мин. го сипах в едно бурканче и веднага към него прибавих аспирина без да чакам да истине отварата.. трябва ли отначало да правя рецептата или не е фатално? Благодаря предварително

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates