Моята истина за акнето, от Тлеп Тлепков

На 24 съм и все още имам акне, което го отдавам на мазната ми и пориста кожа. Изпробвал съм много видове мазила, бих казал всички на пазара (от най-евтините и долнопробни, до най-скъпите и луксозни) включирелно Лептен, американските и полски ПроАктив, Nutrogena, MdFormulations, Eveline и много, много др.

Мога да кажа, че не всички помагат, а тези които наистина помагат трябва да се използват ежедневно, при спирането им до два-три дни акнето отново започва да избива. На мен не ми помогнаха. За деветте ми години стаж в областта, семейството ми е инвестирало хиляди левове в лекуване на моето прослувуто акне. Спрях да инвестирам в тях преди месец и половина, когато поръчах и последната серия от скъпи мазила..

Искам да съм ясен, че реклама няма да правя, просто ще посоча подхода, който предприех преди четири дни и вече дава резултат в тази насока. Та, след като поредната прехвалена серия за акне се изчерпа и точно преди да закупя още една бройка от същата се змислих. Какво правя аз 9 години?!? И отговорът, който успях да измисля, е че аз лекувах акнето си, което се причинява от бактерия. Тогава какво е акнето?!? Акнето е РЕЗУЛТАТ от бактерията Propionibacterium acnes, която се намира върху кожата на ВСЕКИ човек!!! НЕ е болест! Просто хората с акне имат по-голямо наличие на тази бактерия във филикулите си. А филикулите се умножават в милиони през пубертета. Филикулът, всъщност, е кожна пора, в коята чрез натрупването на стари клетки се формират космите. Процесът, на формирането на акне е сложен и обяснението в този сайт е неточно, но е най-разпространеното. Не ми се обеснява точно как се формира акне, защото не е приоритет на поста ми, в случая важното е да се разбере не как се образува, а как да се предотврати. Ако някой все пак би желал да научи повече за формирането на акне, може те види тук. След, като уточнихме, че АКНЕТО НЕ Е БОЛЕСТ (факт!), а е в РЕЗУЛТАТ на много фактори, главният от които е увеличеното съдържание на бактерията Propionibacterium acnes във филикулите на косъмчетата на кожата. Друг е въпросът, че хроничното акне е болестно състояние, но акнето само по себе си не е.

И така, фактите говорят, че причинителят е нашият тип кожа + факта, че имаме увеличено съдържание на гореспоменатата бактерия върху кожата. Направих извода, че подходът ми през тези девет години е бил, напълно погрешен, не е трябвало да лекувам резултатът, а да ПРЕМАХНА причините за него. Измислих и следните въпроси и отговори: Какво мога да направя, за да елиминирам тази бактерия? Отговор може би има, но аз не успях да открия, тази бактерия е нормален и естествен елемент/обитател от/върху кожата на всеки човек. Какво да направя за да предотвратя появата на акне? До този момент бях гледал само реклами, на продукти лекуващи акне, а не знаех нищо за продуктите предотвратяващи появата на акне. За да отговоря на въпроса направих проучване и открих отговорът. Причината за акне, особено при мъжете, се премахва успешно и дълготрайно (в 90% от случаите завинаги) по един единствен начин. Чрез приемането на киселина наречена Isotretinoin, която е много сложно органично съединение, подобно по структура на витамин А.

Тази киселина се произвежда от няколко фирми под различно име и цена. Пия лекарството вече 4 дни и на мен ми понася страхотно. Страничните ефекти са много, но са по време на лечението след приключване, на което изчезват и тялото ни се възстановява напълно. За четерите дни прием лицето ми се изчисти, имах 6 големи пъпки, които изсъхнаха и се излющиха. Лечението трае минимум 3 месеца, за всеки е индивидуално (според теглото и ефекта на лекарството върху съответния човек), като максимумът е 6 месеца. Лечението не е популярно в България, но в чужбина се прилага от 1986 година и хората с този проблем отдавна водят нормален начин на живот, премахвайки го още при появата му. Ако на някой му е необходима повече информация, препоръчвам да потърси в съответните интернет търсачки, за да научи повече!!

Поздрави,
Тлеп Тлепков
Прочети повече
 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates