Кои са добрите козметици?


Това няма да е статия, а бихме искали да ви призовем да кажете кои според вас и личния ви опит са козметиците, на които можем да се доверим. Тази инициатива е важна, защото много от нас всеки ден се чудят къде да отидат за козметични процедури, които да им помогнат с лечението на акне. Не можем да вярваме само на реклами, винаги е по-добре да чуем мнението на хората около нас, защото се иска голяма доза доверие при тестване на непознат козметик. Особено важно е това и за нас - хората, които имат проблемна кожа и се страхуват нещата да не станат по-зле след намесата на козметик.

Всякакви мнения и информация са важни, очакваме ви :)

10 Responses to “Кои са добрите козметици?”

Анонимен каза...

Според мен добри козметици са тези, които:

1. Подхождат индивидуално към всеки пациент. За жалост такива всъщност трудно се намирата, защото повечето сякаш са минали една и съща школа и имат един и същи план за лечение на какъвто и да е тип кожа.
2. Подкрепят клиентите. Винаги няколко добри думи ще помогнат на хората дори повече от предстоящата процедура.
3. Подхождат градивно към проблема. Смисъл - не хвърлят веднага клиентите на супер модерния лазер, защото ще излезне по-скъпо и следователно по-печелившо за тях, но изготвят постепенен план. Първо трябва да се мине през няколко процедури за мануално почистване, после пилин (и там другите щуротии, които правят) и чак тогава лазер.

Invincible каза...

Аз считам, че важното е, освен да не се опитват с безсмислени скъпи процедури да вземат парите на клиента, е да се спазва отлична хигиена и дезинфекция. Както вече писах по една от другите теми, не считам за уместно маските да се свалят с дунапренени тампони за лице. Тези тампони се използват за всички клиенти, а няма как да се дазинфекцират, и като нищо можете да лепнете някой стафилокок, от който после няма отърване и антибиотикът не ви мърда. Малко съм предубедена и към четните, с които се нанасят маските. Естествено, не ги изхвърлят след всеки клиент,а ги ползват многократно, следователно и от там може да се прихване някоя бактерия може би :( Или - механичен пилинг. Тази процедура се прави с една електрическа четка с много фини косми, които влизат в порите и ги почистват в дълбочина, която също няма как да се дезинфекцира. Между другото си мисля, че има толкова упорити бактерии, които простото поливане със спирт не ги изтребва, така че трябва да сме максимално внимателни и когато сме в козметичния салон, да сведем контактите с предмети, които са били в допир с лицата на други клиенти до минимум.
Иначе, ако се спазват дезинфекционните правила,и кърпичките, с които се стискат пъпките, се перат на 90 градуса и после се гладят, считам, че всяка квартална козметичка може да се справи с процедурата "почистване на лице", ако си гледа съвестно работата, а не я "претупва". Все пак, целта ни е да ни изчистят колкото се може повече запушени пори, за да не се превърнат те впоследствие в ужасни пъпки.

Анонимен каза...

Здравейте! Бих искала и аз да се включа в коментарите, защото много харесвам този сайт. Аз посещавам един много добър салон за козметика, който се намира на ул. Васил Кирков 8 в Лозенец - Поли Стил. Там козметичката е много приятна, както и всички от екипа - фризьори, маникюристи.

Анонимен каза...

Здравейте,снощи се зачетох в този сайт и мн ми хареса написаното в него, както и коментарите.Калоян,определено е ясно,че си мн добре запознат с темата.Мнението ти е много по-компетентно от на много лекари.Гарантирам го.Аз също като милиони хора страдам от акне,уж вече се пооправям.От 1 година всеки месец ходя при дерматоложка,но се убеждавам ,че не това е правилният начин....Калоян,бих се радвала много,ако оставиш e mail или skype,защото много бих искала да попитам някои неща във връзка с борбата с акнето,а виждам,4е би дал много компетентно мнение.Благодаря предварително.А относно темата,напълно съм съгласна с написаното по-горе от Калоян.Само бих добавила,че добрите козметици са тези,които разчитат повече на природолечението,на билки и т.н.,а не прилагат жеднага химии и препарати.aga

Анонимен каза...

Винаги може да ме потърсиш на скайп:

stormbringer_91 или имейл адрес sovellis@abv.bg . Ще се радвам да си поговорим и да ти покажа някои интересни сайтове и форуми :)

Анонимен каза...

Е, наистина няма ли някой "очарован" от определен дерматолог/козметик. Дайте координати за такива, до които да се допитаме. Аз се интересувам специално от София и Пловдив, но и препоръки към добри специалисти в цялата страна ще са супер :)))). Чакаме...

Анонимен каза...

Искам да кажа за хигиената на козметиците- едно от първите неща, които трябва да забележите е дали ще си измие ръцете, преди да започне работа или преди да докосне лицето ви за да види кожата ви.Казвам го защото самата аз съм начинаеща козметичка и хигиената за мен е дори по важна от лечението.А за четките на четковия пилин и за другите консумативи има как да се дезинфектират. Има специални разтвори, в кото се потапят-доста са силни , после се изплакват и непосредствено преди употреба се напръскват със специално спрейче. А има и ултразвукови камери за дезинфекция. Въпросът е дали вашата козметичка го прави. А за черните точки си има специални еднократни книжки или с марлички. Това с високите градуси и ютията важи за чершафите в салоните. Късмет с борбата!!! И аз периодично се боря с проблема. Само искам да добавя,че акнето се появява и в периодите когато сме под стрес и напрежение. Не е само до хигиена, а е и нещо,с което трябва да се занимава дерматолог, а не козметик. Дерматологът назначава лечение, което козметика изпълнява. Благодаря че прочетохте писанията ми, надявам се да съм била полезна.

Админ каза...

Здравей Лора, радваме се, че се присъедини към коментарите на този сайт и ти пожелаваме успех в новото начинание! Би било полезно да дадеш някои професионални съвети за грижа за кожата при наличие на акне, както и да оставиш контакти за връзка с теб в случай, че някой иска да посети твоя салон.

Анонимен каза...

Здравейте мили хора,
както вече казах аз все още съм начинаещ козметик, но все пак бих могла, от личен опит, да дам някой и друг съвет. Въпреки, че козметиците не би трябвало да се наемат с определяне на диагнози и лечение на която и да е кожна болест. Това е работа на дерматолог. И все пак, тъй като всички споделят мнението и опита си ще кажа, че за акнето е важно да се определи от къде и каква е причината за появата му и да се атакува именно там, а не на посоки.
За това са нужни изследвания. В моят случай акнето е вследствие от лека форма на анемия. По принцип това е " вътрешен" проблем и лечението следва да се провежда и вътрешно. Затова си купих корени от коприва и започнах да пия по 500г. всеки ден за детоксикация. Купих си също "Скинорен"-крем. Да ви кажа вече има ефект. Само трябва да се има в предвид при приемането на детоксикиращи продукти, без значение дали е билков или друг продукт, че може в продулжение на 1-2 седмици да избият малко повече пъпчици. Това е вследствие на прочистването. След това всичко е ОК.
А и копривата е полезна за косата и въобще за целия организъм.
Също може да използвате хума за маски на лицето смесени с лимонов сок, чай от лайка или дори само с вода. Колкото по-малко химии слагате на лицето си -толкова по-добре. Оставям е-майла си който желае, да пише: l.i.f@abv.bg
Често влизам в сайта ви, така че каквото знам ще го сподея с вас, а и има какво да науча и от тук.

Ina Vuchkova каза...

Здравейте и от мен, казвам се Ина Вучкова, завършила съм медицинска козметика и съм начинаещ козметик. Много подкрепям думите на Лора. Първото и най-важно нещо е, че гнойно акне никога не се пипа от козметик и още по малко от притежателя му. Хубаво е да се намери добър дерматолог, което не е лесна задача, но не се ограничавайте с едно мнение - търсете и се интересувайте. След преписано лечение от него, той е човека, който ще прецени кога кожата ви е готова за почистване от козметик.
При акне най-важна е хигиената, ако вие самите не се грижите за кожата си, нито дерматолога, нито козметика ще могат да ви помогнат. Мазната кожа е благоприятна среда за развитието на микроорганизми и бактерии, ако не се почиства редовно и с подходящи продукти, цялата мръсотия от околната среда се полепва по нея, прониква с помоща на отделеният себум в порите, окислява си и се получават черните точки, които при непочистване прерастват в пъпки и най-накрая в гнойно акне. Положителните страни при този тип кожа, е че защитния слой на кожата е по надежден, което способства за запазване на кожата от изсушаване и влиянието на вредните слънчеви лъчи. Поради факта, че е дебела е възможно по-честото ексфолиране на кожата, водещо до: почистване на мъртвите клетки, избистряне на тена, засилване регенериращите процеси. Хубаво е да използвате течни почистващи кремове, гелове за измиване - несъдържащи сапунен компонент, почистване с тоник, да се използват продукти създадени за този тип кожа, лосионите и гел кремовете трябва да са с лека консистенция, кремовете трябва да са с по-лека формула масло във вода със силни хидратиращи качества.
Имайте впредвид, че както акнето така и 90% от заболяванията са следствие на стрес, в този забързан начин на живот, нервите, притесненията, нездравословното хранене, подтискането на емоциите и чувствата ни са причината за всичко случващо се снашето тяло и здраве. Има много начини да се справите с това, но първата крачка е да осъзнаете, че имате нужда от помощ и да я поискате.
Ще оставя имейла си, ако някой желае да поговори с мен, по какъвто и да е въпрос, готова съм винаги да помогна. ina.vuchkova@gmail.com

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates