Как да прикрием пъпките?


Това е въпрос, който всички страдащи от акне ежедневно си задават. Отговорът, който всички занем от опит, е, че не е възможно напълно да скрием пъпките, но все пак има варианти да прикрием дефектите и да подчертаем красивите черти на лицата си. Ето няколко варианта:

1. Продават се коректори за прикриване и лечение на пъпки на различни марки. Повечето прикриват, но много малко от тях лекуват наистина. След нанасянето на този тип коректори обаче, се налага да се сложи и пудра или фон дьо тен, тъй като си личат и изглеждат като неразмазан крем на точки по лицето. От личен опит можем да препоръчаме коректори за пъпки на Clarins, а най-добрият, които сме ползвали, е този на Guinot - той наистина лекува пъпките! Казва се Correcteur Pur Equilibre Pure Balance Concealer. Беше доста скъп, но стига за 1-2 години. Продуктите на Guinot и Clarins можете да намерите и по интернет от StrawberryNET.com

2. Разпространено е мнението, че не е добре да се ползва фон дьо тен при проблеми с акне, тъй като той запушва порите. Това донякъде е истина, но все пак не бива да се забравя, че козметичните марки постоянно подобряват качествата на продуктите си и измислят какви ли не неща. За да предпазим лицето си, трябва да избираме само качествена козметика. Има да се продават фон дьо тен-и без мазнини (Oil free), които дори заместват дневния крем, тъй като съдържат овлажняващи съставки и слънцезащитен фактор. Добре е фон дьо тен-ът да съдържа Пантенол (витамин B5, който се смята, че има добро действие за лечение на акне и помага за заздравяването на рани) или още по-добре Ретинол (витамин А, който се счита, че има същото действие върху кожата като Третиноин и помага за възстановяването и възпроизводството на кожните клетки).
Подходящи са фон дьо тен-и на повечето водещи марки за козметика - например Elizabeth Arden - Ceramide Plump Perfect MakeUp SPF15 - oil free е и е със слънцезащитен фактор. За по-голям избор можете да разгледате секцията Make up на сайта StrawberryNET.com

3. Друг вариант за прикриване на пъпки и акне е използването на дневен крем с цвят. Той има по-лека формула и не е толкова забележим като фон дьо тен-а, но в същото време прикрива акнето в някаква степен. Изглежда по-натурално и в същото време има и слънцезащитен фактор. Ние ползваме такъв тип продукти - ползвали сме кремовете на Биодерма, Авен, които могат да се намерят във всяка добре заредена аптека, Guinot и др.

Каквото и да изберете, бъдете сигурни, че ще ви даде по-добро самочувствие и наистина ще прикрие проблема. Важно е обаче в същото време да лекувате акнето, а не само да го прикривате.

6 Responses to “Как да прикрием пъпките?”

Анонимен каза...

Помогнете ми да си махна пъпките и акнетоооо.Моля ви!!!

Админ каза...

Ех, ако имаше универсална рецепта за лечение и премахване на този тормоз наречен акне, веднага бихме се отзовали. Такъв обаче не е известен засега. Идеята ни обаче е чрез споделяне на опит всеки за себе си да се опита да намери изход. Желаем успех на всички и приканваме всички, които могат да споделят ценен опти по въпроса с лечението на акне, да го направят. По този начин можем взаимно да си помогнем :)

Анонимен каза...

Момичета , аз съм една от нещастниците , които страдат от акне . Чета с интерес вашия сайт и ако е възможно бих искала да си разменим скайп-овете , за да си поговорим повече по темата. Много ще съм ви благодарна , ако се отзовете на молбата ми. Пишете ми тук в сайта като видите коментара ми , аз ще проверявам ... Всичко хубаво от мен

Анонимен каза...

Вече ми писна от тези пъпки!Едва на 14 съм, а пъпките започнаха да ми се появяват едва в 5 клас.Сега съм 8-ми и лицето ми се изчистни много.Не съм ползвала много продукти, защото открих доста качествени.Сутрин и вечер мия лицето си с Clean&Clear Daily scrub.Преди ползвах scrub на Garnier, но изсушаваше кожата ми много и тя изпръхваше.Доволна съм и от двете, но от 3 месеца ползвам Clean&Clear и съм доволна.Лицето ми се изчисти, но ми останаха черни точки по носа и това ме вбесява.Относно кремове ползвам на Nivea young bye,bye spot Night Care и с него се мажа само вечер.Имам и дневен на Neutorgena Anti-Acne и бих казала, че той е магически.Ползвала съм и на Balea, който е с билки и е много силен.От него ми почервеняваше лицето за около 10 минути, но премахваше пъпките, но реших малко да разнообразя.Сега имам няколко черни точици и петна от стари пъпки и много ме е яд, защото не знам с какво да ги отстраня!

Анонимен каза...

"Ползвала съм и на Balea, който е с билки и е много силен." За кой крем по-точно става въпрос?? И аз съм доволна от продуктите им :)

Анонимен каза...

Здравейте аз съм на 14 и също имам проблеми с акнето но успявам горе-долу да се справям с него,като го контролирам.Задължително почиствам лицето си сутрин и вечер с почистващ гел за лице на NIVEA.Казва се Nivea Visage Pure Effect дълбоко почистващ гел и аз съм доволна от него.Не е скъп аз си го купих за 6,90 лв.Ползвала съм и други продукти като тези на Garnier,но съм по доволна от тези на Nivea.Важно е да поддържате кожата на лицето си виноги чиста и свежа.Хубаво е да използвате овлажняващ крем за лице.

 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates