Козметика за лечение на акне с поръчка по интернет


При предгледа ни на различни козметични марки за лечение на акне често сме попадали на марката Murad, която е канадска марка. Това е медицинска козметика, която има специална линия за лечение на акне. Д-р Howard Murad казва, че 'акнето е хронично състояние, което засяга хора от различни възрасти и с различни типове кожа. Въпреки, че лечението му е трудно, то може да бъде овладявано и контролирано. Моите продукти за лечение на акне доказано атакуват всички фактори причиняващи акне.'

Много продукти за лечение на акне съдържат бензол пероксид, който може да раздразни и изсуши кожата, което да доведе дори до по-сериозно акне. Продуктите на Murad не съдържат бензол пероксид (който всъщност е забранен за продажба в страните от ЕС извън аптеките), като съчетават в себе си и хидратиращи компоненти, съставки против възпаление, антиоксиданти и специфични съставки, които се борят с акнето. Продуктите включват грижа за тялото и лицето, като има почистващи гелове, кремове, тонизиращи продукти, маски и др. Дори предлагат продукти за лечение на акне съчетани с грижа против бръчки, тъй като има много хора с проблемна кожа на възраст 30 г. и повече.

Официалният сайт на тази козметика е www.Murad.com, но не правят доставки до България все още. За щастие открихме, че продуктите на Murad се предлагат и от StrawberryNET.com. Те са в секцията skin care и можете да ги намерите по азбучен ред. Поръчката става онлайн с плащане с кредитна карта и ги получавате до 10-тина дни, като доставката е абсолютно безплатна. Този сайт сме го тествали и продуктите пристигат бързо и безпроблемно, като за първа поръчка дават подаръци, а за всяка следваща дават допълнителни отстъпки за редовни клиенти.

Козметиката на Murad, както и други марки можете да намерите и на този сайт http://www.skinstore.com/store/category.asp?catID=5730, като доставката там е безплатна само на територията на САЩ, което би било от полза за живеещите там.
Прочети повече

Кои са добрите козметици?


Това няма да е статия, а бихме искали да ви призовем да кажете кои според вас и личния ви опит са козметиците, на които можем да се доверим. Тази инициатива е важна, защото много от нас всеки ден се чудят къде да отидат за козметични процедури, които да им помогнат с лечението на акне. Не можем да вярваме само на реклами, винаги е по-добре да чуем мнението на хората около нас, защото се иска голяма доза доверие при тестване на непознат козметик. Особено важно е това и за нас - хората, които имат проблемна кожа и се страхуват нещата да не станат по-зле след намесата на козметик.

Всякакви мнения и информация са важни, очакваме ви :)
Прочети повече

Акне и противозачатъчни


Известна особено сред жените е темата за това дали противозачатъчните помагат за лечението на акне. Може би много от вас са пробвали този метод на лечение и ще могат да дадат коментар.

Лично нашият опит сочи, че няма кой знае каква полза от взимането на противозачатъчни. Поли пиеше Yasmina преди време, но освен отрицателни реакции на непоносимост към тези хапчета, нямаше никакво подобрение на състоянието на акнето й. Отрицателните реакции на това хормонално противозачатъчно са описани в листовката му и изобщо не са малко. Дори и да не получите тромбози, нарушения в зрението, мигрена или високо кръвно налягане (всички тези са възможни странични ефекти от това хапче), то може да не ви понесе и слабото кървене да не спира в продължение на месеци. Казват, че може това да продължи 2-3 месеца, докато организмът се настрои, а ако не спре и след това, трябва да се прекрати лечението. Да не говорим, че противозачатъчните могат да имат много лошо отражение, ако сте пушачки.

След 3-тия месец смениха лечението от Yasmina на Diane 35 (което откровено се рекламира като лек срещу акне), но отново не й понесе и спряхме с опитите да лекуваме акнето с противозачатъчни хапчета. Те може и да имат добър ефект при някои, но какво се случва, когато ги спрем? Една от читателките на сайта беше споделила, че именно след спирането на противозачатъчните е започнала да страда от акне.

Изобщо, струва ли си да се месим в хормоналния баланс на организма си с цел лечение на акне - нещо, което не е сигурно дали може да се излекува по този начин? А и има нещо много важно - не е ли добре да си направим първо хормонални изследвания, преди да пием противозачатъчни за хормонално лечение на акне? На Поли не й направиха такива изследвания, а направо й изписаха противозачатъчни. В последствие тя си направи хормонални изследвания и се оказа, че хормоните й са в нормалните граници.

Може би има и противоположни мнения за противозачатъчните и ще се радваме да ги чуем, защото методите за лечение на акне винаги са много индивидуални.
Прочети повече

Защо кремовете против акне не действат?

Тази статия е предоставена от Калоян

Идвало ли ви е на ум защо все още не сте открили кремът избавление, което търсите от седмици, месеци или дори години? Защо възникват хиляди спорове в интернет пространството кой е най-добрият крем, но всъщност все още не сте намерили мазилото, което категорично лекува всякакви форми на акне, действа ефикасно при всеки един страдащ и премахва проблема напълно?

Сега ще ви запозная с един нетипичен отговор на тези въпроси, една друга гледна точка и малко доказателства.

8 от 10 тинейджъри имат акне, добавете и големия брой възрастни (ако не ме лъже паметта - 20% от цялото население). Само в САЩ има около 17 милиона, страдащи от акне. При такива големи цифри не е ли редно от Хипократово време (377 пр.н.е.) до днес да сме открили лек за акнето? Добре, дори да не е „лек”, то поне ефикасен препарат, който да предотвратява продължително появата на акне без странични ефекти?

Защо?
Индустрията за кремове на акне е неприлично печеливша индустрия. Представете си какво става, когато тези 17 милиона инвестират десетки долари месечно (дори седмично) за мазила против акне. Статистиките показват, че само в Щатите за последната година хората с акне са похарчили 2 милиарда долара за лечение.


Акнето не се приема като здравен проблем, по-скоро козметичен. Пряко акнето не може да причини психически или здравни проблеми. Акнето е болезнено, изглежда неприятно, руши самочувствие и създава депресия, но не разболява хората в прекия смисъл на думата.
Ето поради тези две причини медицинската индустрия не влага достатъчните ресурси, за да създаде лек против акне.
Защо трябва да се създаваме лекарство за козметичнен проблем, като можем да създаваме кремове, които потушават външните симптоми на проблема за период от време; даже още по-добре - скъпи кремове, които милиони хора по света ще си купуват периодично. ...Както споменах в началото: индустрията за анти-акне кремове е неприлично печеливша индустрия, от която губещи са само клиентите – тези, страдащи от акне.


Сега ще ми кажете, че са се появили "революционни методи" за лечение на акне, какъвто не една или две звезди от ранга на Бритни Спиърс твърдят по рекламите на Proactiv. Знаете ли на каква съставка всъщност залага западната версия на продукта Proactiv?Benzoyl Peroxide (бензол пероксид). Ще ви разочаровам ли, ако ви кажа, че бензол пероксид се ползва от десетки години при лечението не акне? Не ми вярвате? Хвърлете погледна тази реклама на Oxy 10 Benzoyl Peroxide от 1980 г. (http://www.youtube.com/watch?v=smPcFVKK8x0).

Замислете се над тези простички редове, хвърлете поглед към шкафчето и си задайте въпроса - наистина ли трябва да давам толкова пари за всичките тези мазила?
Питате се как тогава ще излекуваме проклетото акне? Точен отговор на този въпрос не мога да ви дам, но това, което е сигурно, че много упорито го търся. Очаквайте включване отново, когато мисля да ви запозная с всичките полезни сайтове за натурално лечение на акне (тоест без употребата на кремове и други медицински/козметични препарати), на които имам доверие. Най-важното засега е да знаете, че не сте сами в този дълъг и сложен процес и че заедно ще намерим решението ;)
Прочети повече

Лечение на акне с билки


Това е една интересна тема и сигурно съществуват не една или две билки, които помагат за лечение на акне - вие може би знаете много повече от нас. Ние с Диди сме пробвали преди няколко години лечение с трицветна детелина. Сдобихме се с тази билка съвсем случайно - влязохме в една билкова аптека (това беше една малка аптека до автогара Изток в София) и там аптекарката забеляза, че имаме акне и пита как го лекуваме. По това време аз пяк бях на лечение с някакво лекарство и аптекарката посъветва да не се тровя с това, а да опитам билките.

Бяха съчетание от трицветна детелина и още нещо май, като действието беше да прочисти организма. Имаше даже и някакъв крем пак от билки, който тогава не купихме, защото и без това билките бяха като че ли малко скъпи за онези времена. Трябваше да пием билката в продължение на 3 месеца по 3 пъти на ден. Спомням си, че си варяхме сутрин, обед и вечер и пиехме чай от тази билка.

Имаше добър ефект - тогава без да ходим редовно на козметици и да ползваме скъпа козметика, като че ли пъпките позавяхнаха. Само че не изчезнаха напълно. Не ни излекува тази билка, но имаше добър ефект и е вероятно на други хора да подейства по-добре. Можете да потърсите билковата аптека или да питате в някоя друга дали имат подобна билка за лечение на акне. Със сигурност няма да ви навреди. Ще чакаме коментари по този въпрос.
Прочети повече

Лазерно лечение на акне и белези от акне


Акнето е един доста неприятен проблем, лечението му е трудно и продължително. Също така важен и сложен проблем е премахването на белези от акне, защото те могат да продължат да ни тормозят и много дълго след справянето с акнето.

Един метод на лечение, който съчетава лечението на акне и белези, е лазерната терапия. Този вид терапия вече е доста популярна и достъпна в козметичните и естетични салони в България. Съществуват вариации в схемите и честотата на сеансите в зависимост от вида на лазерната техника използвана в съответния салон - от ежедневна терапия до терапия веднъж в месеца. Този тип процедури не са болезнени. Най-важното, което трябва да се знае за тях е, че задължително трябва да се ползва слънцезащитен дневен крем. Това всъщност важи и по принцип - кожата трябва винаги да се предпазва от слънцето, за да се избегне появата на петна.

Лазерните процедури имат много благотворно влияние върху акнето, тъй като те имат силно противовъзпалително действие и помагат за успокояването на пъпките. Заедно с това, този вид терапия помага за намаляването на белезите.

Ние сме пробвали лазерни процедури, които се правят веднъж в месеца, но сме по-доволни от ежедневните процедури. Те се правят с по-слаб и по-различен вид лазерна апаратура. Третират се само засегнатите места, като се обтриват с лазерен накрайник приличащ на писалка. Особено добър ефект имат тези процедури, ако са насочени към лечение на белези от акне, когато преди процедурите засегнатите участъци се намажат с Мадеказол. Това е мехлем против белези, който се продава в аптеките и е много ефикасен, а лазерът засилва неговото действие.

Ежедневните процедури с лазер се правят обикновено на серии от по 10-тина в последователни дни или през ден. След това се прави пауза. Ефектът от лазера е почти мигновен - веднага се усеща разликата.

Въпреки тези добри отзиви, отрицателните страни на този вид терапия са, че след време акнето може пак да се появи, а заедно с него да се появят и нови белези. А лазерните процедури не са никак евтини.
Прочети повече

Може ли финалистът в Music Idol да има акне?

Много се говори за конкурса за музикален идол на България в последните дни. Най-много коментари като че ли предизвика отношението на журито и по-специално на Фънки към външния вид на кандидатите за Music Idol. Хората го критикуват за отношението му към облеклото, килограмите и сценичното поведение на кандидатите. Защо трябвало да се преценя по външния вид, а не по певческите умения на хората, когато те се явяват на конкурс за пеене?

Ако си говорим честно обаче, външният вид наистина има значение. Особено в така наречения шоу бизнес и публичните изяви. Със сигурност това го знаят всички страдащи от акне. На всички ни се случва постоянно да се притесняваме от пъпките по лицето, крием се, прикриваме ги, но виждаме как ни гледат точно във възпалените и болезнени места по лицето. Все едно хората не се интересуват от това какво правим, какви сме, как сме облечени и колко сме талантливи. Това причинява емоционален стрес и неувереност.

Акнето пречи в много отношения човек да разкрие истинския си потенциал и да бъде уверен в способностите и таланта си. Без значение дали е ученик, мениджър, артист или кандидат за Music Idol. Акнето е проблем, понякога доста подобен на наднорменото тегло с разликата, че с воля можем да се справим с излишните килограми, но с акнето се оказва, че не знаем как можем да се преборим и това още повече ни тормози.

Не трябва да се отказваме да търсим и изпробваме начини за лечение на акне. Не трябва и да се депресираме и да отказваме да повярваме, че сме умни, талантливи и красиви, само защото имаме акне. Нищо, че сред финалистите в Music Idol няма хора с акне. Може би това се дължи и на факта, че много талантливи певци изобщо не са се явили на кастинг страхувайки се, че ще ги отхвърлят заради външния им вид. Наскоро четохме, че дори Кийра Найтли има акне, но това не й пречи да е суперзвезда.
Прочети повече

Как да прикрием пъпките?


Това е въпрос, който всички страдащи от акне ежедневно си задават. Отговорът, който всички занем от опит, е, че не е възможно напълно да скрием пъпките, но все пак има варианти да прикрием дефектите и да подчертаем красивите черти на лицата си. Ето няколко варианта:

1. Продават се коректори за прикриване и лечение на пъпки на различни марки. Повечето прикриват, но много малко от тях лекуват наистина. След нанасянето на този тип коректори обаче, се налага да се сложи и пудра или фон дьо тен, тъй като си личат и изглеждат като неразмазан крем на точки по лицето. От личен опит можем да препоръчаме коректори за пъпки на Clarins, а най-добрият, които сме ползвали, е този на Guinot - той наистина лекува пъпките! Казва се Correcteur Pur Equilibre Pure Balance Concealer. Беше доста скъп, но стига за 1-2 години. Продуктите на Guinot и Clarins можете да намерите и по интернет от StrawberryNET.com

2. Разпространено е мнението, че не е добре да се ползва фон дьо тен при проблеми с акне, тъй като той запушва порите. Това донякъде е истина, но все пак не бива да се забравя, че козметичните марки постоянно подобряват качествата на продуктите си и измислят какви ли не неща. За да предпазим лицето си, трябва да избираме само качествена козметика. Има да се продават фон дьо тен-и без мазнини (Oil free), които дори заместват дневния крем, тъй като съдържат овлажняващи съставки и слънцезащитен фактор. Добре е фон дьо тен-ът да съдържа Пантенол (витамин B5, който се смята, че има добро действие за лечение на акне и помага за заздравяването на рани) или още по-добре Ретинол (витамин А, който се счита, че има същото действие върху кожата като Третиноин и помага за възстановяването и възпроизводството на кожните клетки).
Подходящи са фон дьо тен-и на повечето водещи марки за козметика - например Elizabeth Arden - Ceramide Plump Perfect MakeUp SPF15 - oil free е и е със слънцезащитен фактор. За по-голям избор можете да разгледате секцията Make up на сайта StrawberryNET.com

3. Друг вариант за прикриване на пъпки и акне е използването на дневен крем с цвят. Той има по-лека формула и не е толкова забележим като фон дьо тен-а, но в същото време прикрива акнето в някаква степен. Изглежда по-натурално и в същото време има и слънцезащитен фактор. Ние ползваме такъв тип продукти - ползвали сме кремовете на Биодерма, Авен, които могат да се намерят във всяка добре заредена аптека, Guinot и др.

Каквото и да изберете, бъдете сигурни, че ще ви даде по-добро самочувствие и наистина ще прикрие проблема. Важно е обаче в същото време да лекувате акнето, а не само да го прикривате.
Прочети повече

Хранене при проблеми с акне


Често срещана заблуда е, че хранителният режим влияе върху появата на акне или неговото лечение. Това е един от най-разпространените митове за акнето.

Истината е, че акнето почти не се влияе от хранителния режим. Лично сме пробвали да не ядем 'вредни' храни, но акнето не изчезва. Все пак, добре е да не прекаляваме със сладкото, шоколада, мазните храни и тестените изделия. Това е добре от общоздравословна гледна точка. При спазването на балансирана диета, организмът ни се пречиства от токсини, ускорява се метаболизмът и като цяло ставаме по-жизнени и по-здрави.

Спазването на някои основни хранителни правила може да помогне за цялостното ви здравословно състояние, което неминуемо ще се отрази на самочувствието ви и ще ви помогне да се харесвате повече. Като бонус можете да сте сигурни, че ще свалите няколко излишни килограма без големи усилия и лишения.

Най-важното правило е спазване на балансиран прием на протеини (яйца, риба и филе) и сложни въглехидрати (съдържащи се в плодовете и зеленчуците, както и в ориза и картофите). Нека мазнините, които приемате да са основно или само от съдържащите се в месото и растителните продукти. Те са ви абсолютно достатъчни. Не е необходимо да товарите организма си, като приемате мазни меса и готвите с добавяне на мазнина.

Друго основно нещо е да се намали приема на сол, защото тя съдържа натрий, който кара организма да задържа вода и пречи на метаболитните процеси. Същото важи и за газираните напитки, натуралните сокове, консервираните храни и др. (можете да обръщате внимание на етикетите със съдържанието).

Важно е да се ограничава приема на прости въглехидрати - захар, мед, шоколад, тестени изделия. И все пак, ако много ви се яде нещо сладко, по-добре е да хапнете чист шоколад, мед или още по-добре - сладък плод, отколкото бисквити, вафли, торти (с комбинация от шоколад, крем и тесто). Избягвайте млякото и млечните продукти. Напоследък все повече източници твърдят, че те не са полезни за организма на възрастните хора. Ако сте тийнейджъри обаче, млякото и млечните продукти са необходими за вашия растеж.
Много важно - пийте много вода - 2-2.5 литра на ден!

Важен елемент на диетата е да опитвате от всичко, да не отричате храните, но да го правите с мярка. Това заедно със спазването на прием на месо със зеленчуци, ориз и картофи и избягването на солта и мазнините ще помогне за здравословното хранене и ще се отрази благоприятно на лечението на акнето.


Ето и един сайт с рецепти за готвене, които са базирани на гореописания режим на хранене:
http://bobbiecooks.blogspot.com

За тези от вас, които се опитват да отслабнат и нямат воля да спазват диети, можете да си поръчате хапчета за отслабване като тези на ProShapeRX - те са изцяло на билкова основа.
Прочети повече

Лечение на акне по лекарско предписание


Това е статия с информация за лечението на акнето на Поли при дерматолог. Аз не сам ползвала този метод на лечение, тъй като искахме да видим дали при нея ще има ефект. Наистина имаше ефект, но с цената на поява на противопоказания. В крайна сметка тя реши да спре лечението при дерматолога след месец и половина вземане на доксициклин (това е точно по средата на лечението), имаше положителен ефект, но може би акнето не е излекувано. Ако отидем при лекар, те ще ни кажат, че това е така, защото сме спрели лечението не навреме, но Поли реши, че не иска повече да приема този силен антибиотик.

Ето какво й бяха предписали:
- 1-ви месец лечението беше съчетание от Зинерит (лекарство за външно приложение със съдържание на антибиотик Еритромицин), който мажеше сутрин, а вечер слагаше слаба форма на Третионоин (дадоха й рецепта и за Диферин (Адапален), който може да се купи от Гърция, тъй като не е регистриран в България). Целта беше Зинерит-ът да успокои пъпките, а Третиноинът да предизвика излющване на лицето и намаляне на белезите. Имаше добър ефект.

- на 2-рия месец смениха Зинрит-а с Далацин Т (антибиотик за външно приложение със съдържание на антибиотик Клиндамицин), а за вечерта й дадоха по-силен Третиноин за по-силно излющване на лицето. И тази схема на лечение също имаше много добър ефект.

- на 3-тия месец й изписаха Скинорен за сутрешно приложение (лекарство за външно приложение със съдържание на ацелаинова киселина), който атакува бактериите, които причиняват акне. Вечерта трябваше да продължи за ползва Третионоин. В комбинация с това, лекарят й предписа и Доксициклин за пиене, за да се ускори лечението на акнето. Трябваше да го пие 5 дни по 2 пъти на ден и 15 дни по 1 път на ден. След това лекарят й каза да продължи да взима Доксициклин по 2-3 пъти в седмицата в продължение на 1 месец и след този месец й казаха да продължи да го взима още месец-два, при което тя се отказа от лечението. Скинорен и Третиноин имаха много добър ефект, но Доксициклин-ът е много опаснен и силен широкоспектърен антибиотик.

Ето част от противопоказанията на Доксициклин (описани в листовката на лекарството):
- Излагането на слънчева светлина може да доведе до фототоксични реакции (зачервяване, оток, мехури, промяна е цвета на кожата);
- Може да се получи временно нарушение на зрението за близко виждане;
- Трябва да се избягват мляко и млечни продукти, както и храни съдържащи калий;
- Гадене, парене, повръщане, подуване на стомаха и др.;
- Дрезгав глас, затруднено преглъщане;
- Главоболие, гадене, зрителни нарушения;
- Риск от нарушаване на чернодробната функция;
- Гъбични инфекции (в гениталиите, устата);
и др.

Сега, когато пиша, направо се чудя как Поли се съгласи да приема този антибиотик. Разбира се, той е създаден да помага и да лекува, но да се приема в продължение на месеци, звучи направо като самоубийство. Ако решите да се лекувате с Доксициклин, бъдете готови за появата на гъбични инфекции и може даже да започнете и лечение с Клотримазол или нещо друго против поява на гъбички.

Имало и друг ефективен антибиотик - Миноциклин, който може да се купи от Гърция, и който е по-слаб и може да се приема продължително време за лечение на акне.

Всичко това беше изписано, без да се правят изследвания какво причинява проблема с акнето. Това ни провокира да започнем да четем чуждестранни източници на тази тема. Оказа се, че и на запад един от вариантите за лечение на акне е точно тази схема прилагана от дерматолозите. Другите варианти са козметични продукти, билки, специализирани продукти против акне - опциите са много и при всеки действат различно.

Важното е да не спираме да търсим варианти, тъй като вярваме, че ще намерим изход. Хубаво е обаче и добре да се информираме за различните схеми на лечение, за да не си навредим допълнително.

Прочети повече
 
Забележка: Информацията в този сайт не претендира за медицинска точност и няма за цел да замести консултацията с лекар. | © 2008-2010 Всичко за акнето. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz | Distributed by Deluxe Templates